2011. február 22., kedd

Rendhagyó tavaszitekercs

Hozzávalók (3 személy részére)
10 dkg szeletelt gomba
1 csokor petrezselyem
2 ek reszelt friss gyömbér
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 tk kínai öt fűszer
2 ek szójaszósz
2 tk tejszín
1 db zöld alma
1 db vilmos körte
1 db csicsóka
2-3 szelet édeskömény
póréhagyma
egy maréknyi üvegtészta
3 db rizslap
olívaolaj
só, őrölt bors
pár csepp citromlé


Elkészítés
A gombát felhevített olívaolajra dobom. A felaprított gyömbért, édesköményt, csicsókát, fokhagymát, vágott pórét petrezselymet, és a gyümölcsöket (néhány szelet almát és körtét félre tettem a díszítéshez) hozzáadom és meglocsolom a szójaszósszal és a tejszínnel. Közben 3 perc alatt kifőzöm az üvegtésztát (a főzővízbe is teszek 1 ek szójaszószt), majd hozzá keverem a többi összetevőhöz.
Fűszerezem, sóval, borssal kínai öt fűszerre és pár csepp citromléval meglocsolom.
Ha elkészült, egy széles edényben vizet forralok és beleteszek egy rizslapot. Kb. fél perc alatt megpuhul, ekkor tálra teszem és megtöltöm a finomságokkal. Feltekerem és egy wokban felhevített olajban kisütöm a tekercset.
Addig ismétlem a műveletet, amíg elfogy a rizslap és a töltelék.
Rögtön tálalom is egy kis díszítéssel, és forrón meg is eszem……

                                                       ...gyors, könnyű, mennyei.

1 megjegyzés:

Adri írta...

Könnyű, finom kis vacsi :)