Valami könnyű és egészséges ebédre vágytam, így hát elővettem a bambuszpárolót.
A csirkemellet kifiléztem és vékonyabb szeletekre vágtam. Sóval, őrölt borssal bedörzsöltem, szójaszósz és olívaolaj elegyében pihentettem, amíg a többi hozzávalót előkészítettem.
Hozzávalók
- édeskömény
- szárzeller
- csicsóka
- taró burgonya
- vöröshagyma
- fokhagyma
- póréhagyma
- paradicsom
- paprika
- snidling
- ½ citrom
- olívaolaj, szójaszósz
- só, őrölt bors, rózsabors szemek
A zöldségeket megmostam és megtisztítottam, és ízlésesen elhelyeztem az egyik bambusz gyűrűben, a csirkemellet pedig a salátával kibélelt másik gyűrűbe fektettem.
Megszórtam a rózsaborssal és egy-egy bazsalikomot tettem a húsokra.
Egy wokba, annyi vizet töltöttem, hogy a rákerülő bambuszpároló ne érjen bele.
Szójaszósszal és zöldségleves kockával ízesítettem a vizet és felforraltam. Ráhelyeztem a csirkemelles gyűrűt, majd erre a zöldséges gyűrűt és befedtem. A finomságok saját gőzükben párolódtak, én meg már alig vártam, hogy elkészüljön, olyan fenséges illatok keringtek a konyhában.
Tálaláskor szépen elrendeztem a húst és a zöldségeket, majd snidlinggel díszítettem és egy cseppnyi olívával meglocsoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése