Hozzávalók:
- 1 nagy szelet prágai sonka
- 1 db natúr krémsajt
- egy kevés reszelt edami sajt
- grillezett padlizsán és cukkíni
- grillezett gombagyűrű
- póréhagyma
- jégsaláta
- rukkola
- menta levél
- narancs, lime, gránátalma magja
- só, frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Egy szép nagy tálra elrendezem a rukkolát és a mentát, megszórom a gránátalma magokkal és a kis cikkekre vágott naranccsal. Reszelt edamival megszórom a sonkát. A padlizsánt és a cukkínit késsel pépesre aprítom a póréval együtt és a krémsajthoz keverem. A tölteléket egyenletesen rákenem a sonkára és feltekerem. Négyfelé vágom és mindegyiket egy-egy levél jégsalátára ültetem.
Egy szép nagy tálra elrendezem a rukkolát és a mentát, megszórom a gránátalma magokkal és a kis cikkekre vágott naranccsal. Reszelt edamival megszórom a sonkát. A padlizsánt és a cukkínit késsel pépesre aprítom a póréval együtt és a krémsajthoz keverem. A tölteléket egyenletesen rákenem a sonkára és feltekerem. Négyfelé vágom és mindegyiket egy-egy levél jégsalátára ültetem.
Díszítem a tálat a gombagyűrűkkel, és a reszelt lime héjával. A végén meglocsolom egy fél narancs levével és egy kevés jó minőségű extra szűz olívával.
Pirítóssal vagy croissant-al a legfinomabb (én házi készítésű tökmagos kiflivel tálalom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése