2011. február 12., szombat

Töltött prágai sonka


Hozzávalók:
  • 1 nagy szelet prágai sonka
  • 1 db natúr krémsajt
  • egy kevés reszelt edami sajt
  • grillezett padlizsán és cukkíni
  • grillezett gombagyűrű
  • póréhagyma
  • jégsaláta
  • rukkola
  • menta levél
  • narancs, lime, gránátalma magja
  • só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Egy szép nagy tálra elrendezem a rukkolát és a mentát, megszórom a gránátalma magokkal és a kis cikkekre vágott naranccsal. Reszelt edamival megszórom a sonkát. A padlizsánt és a cukkínit késsel pépesre aprítom a póréval együtt és a krémsajthoz keverem. A tölteléket egyenletesen rákenem a sonkára és feltekerem. Négyfelé vágom és mindegyiket egy-egy levél jégsalátára ültetem.
Díszítem a tálat a gombagyűrűkkel, és a reszelt lime héjával. A végén meglocsolom egy fél narancs levével és egy kevés jó minőségű extra szűz olívával.


Pirítóssal vagy croissant-al a legfinomabb (én házi készítésű tökmagos kiflivel tálalom).

Nincsenek megjegyzések: