2011. február 12., szombat

Chilis tészta rákhússal

Hozzávalók:
  • 400 ml kókusztej
  • 90 gr babcsíra
  • 50 gr vegyes mag (fenyő, napraforgó, tökmag)
  • 1 csokor koriander levél
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • ½ lime leve
  • 1 szál citromfű
  • 1-2 levél menta
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 csomag rákhús
  • só, bors
  • 200 gr chilis tészta
  • olívaolaj

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőt felhevítek és megpirítom a magvakat. Felöntöm a kókusztejjel, beleteszem a babcsírát és a felaprított citromfüvet, majd 2 ek szójaszószt adok hozzá, és összeforralom lassú kevergetés közben. Zöldségvágó ollóval (de megfelel a sima olló is) bele vagdosom a petrezselymet, a koriandert és az újhagyma szárát. Belefacsarom a fél lime levét és a legvégén hozzáadom a rákhúst. Sóval és frissen őrölt borssal összeforralom.
Lobogó sós vízben egy kávés kanál olíva hozzáadásával 3 perc alatt kifőzöm a chilis tésztát és tálalom.

A hozzávalókat az ázsiai boltban (nagycsarnok) lehet beszerezni. A chilis tészta épp csak pikáns és nem csípős. Kb. fél óra alatt elkészül ez a nagyszerű étel, ami ebédnek vagy éppen vacsorának is kitűnő.
                                                                                             
                                                                                    … mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: