- 400 ml kókusztej
- 90 gr babcsíra
- 50 gr vegyes mag (fenyő, napraforgó, tökmag)
- 1 csokor koriander levél
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor újhagyma zöldje
- ½ lime leve
- 1 szál citromfű
- 1-2 levél menta
- 2 tk szójaszósz
- 1 csomag rákhús
- só, bors
- 200 gr chilis tészta
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőt felhevítek és megpirítom a magvakat. Felöntöm a kókusztejjel, beleteszem a babcsírát és a felaprított citromfüvet, majd 2 ek szójaszószt adok hozzá, és összeforralom lassú kevergetés közben. Zöldségvágó ollóval (de megfelel a sima olló is) bele vagdosom a petrezselymet, a koriandert és az újhagyma szárát. Belefacsarom a fél lime levét és a legvégén hozzáadom a rákhúst. Sóval és frissen őrölt borssal összeforralom.
Lobogó sós vízben egy kávés kanál olíva hozzáadásával 3 perc alatt kifőzöm a chilis tésztát és tálalom.
A hozzávalókat az ázsiai boltban (nagycsarnok) lehet beszerezni. A chilis tészta épp csak pikáns és nem csípős. Kb. fél óra alatt elkészül ez a nagyszerű étel, ami ebédnek vagy éppen vacsorának is kitűnő.
… mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése