1 db közepes bőrös kacsamell
A páchoz:
- 2 teáskanál kínai öt fűszer keverék
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt friss gyömbér
- 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál barnacukor
- 2 db csillagánizs
- fél narancs reszelt héja és kifacsart leve
- frissen őrölt bors
A körethez:
- 1 db nagyobb édes burgonya (vagy két közepes)
- 1 db édeskömény
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db kisebb cukkíni
- 4 kis fej vöröshagyma
- 8 db gomba kalapja
Elkészítés:
Előző este irdaljuk be a kacsa megtisztított bőrét és pácoljuk be a hozzávaló alkotóelemekkel.
Egész éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni.


Tálalás előtt forró wokban és olajban 4 db rizslapot kisütünk.
Tálalás:
Egy nagy tálra rukkolát halmozunk és rátesszük a rizslapot. Erre helyezzük el a sült édesburgonya és édeskömény gerezdet, két gombakalapot és egy sült hagymát. Majd ráfektetünk egy kacsamell szeletet, végül a tetejére halmozzuk a padlizsán és cukkíni csíkokat. Óvatosan meglocsoljuk a pecsenyelével.
Hm…mennyei és kihagyhatatlan élmény….
egyszerűen azért ajánlom…mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése