A nehéz és laktató bableves után egy könnyű tésztát
csináltam. Nagyon gyorsan elkészült és mondhatom isteni finom és krémes lett.
Általában fenyőmaggal szoktam készíteni ezt a fajta tésztát, de most csak egy
csomag sótlan mogyoró volt itthon, így ezt használtam fel. Tökéletes harmóniát
alkotott a pestóval és a mascarponéval.
Hozzávalók:
- 500 gramm spagetti
- 250 gramm mascarpone
- 100 gramm sótlan földi mogyoró
- 4 szelet serránó sonka
- olaj
pestohoz:
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml extra szűz olivaolaj
- só, bors, fél citrom leve
Elkészítés:
Egy fazékban vizet forralok és kifőzöm a tésztát sós olajos
vízbe. Egy serpenyőben olajat hevítek és ropogósra sütöm a serránó sonkát. A
kifőtt tésztát rádobom a sonkára és meglocsolom néhány kanál főzővízzel. Közben
elkészítem a pestót. Az aprítóba teszem a hozzávalókat és pépesre zúzom. Az olívaolajtól fényes és selymes állagú lesz, gyönyörű látvány. Az utolsó lépésben a mascarponét elkeverem a pestóval és
egy merőkanál főzővízzel. Ráöntöm a tésztára és átforgatom a szósszal. A mogyorót
száraz serpenyőben megpirítom. Tálaláskor a tésztát a tál közepére halmozom, meghintem
reszelt sajttal és egy marék mogyoróval.
Mennyei ízek simogatják a nyelvem ..............
érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése