Göngyölt marha elkészítése:
- 40 dkg marha felsál
- 10 dkg csiperke gomba
- 2 db salotta hagyma
- 2 ek szárított medvehagyma
- 5 dkg juhtúró
- olívaolaj, só, bors
- kaliforniai paprika
- alufólia


Tepsibe helyezem és felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje őket. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 percig majd 180 C°-on tovább 60 percig sütöm.
Polenta elkészítése:
- 150 gr kukorica finomdara
- 150 gr kukorica finom lepényliszt
- 800 ml forró víz
- ½ cs sütőpor
- só, bors

Kiolajozott formába töltöm az egyik felét, és erre töltöm a tejföllel elkevert juhtúrót. A végén betakarom a maradék polentával.
Beteszem az előre felmelegített sütőbe és 180 C°-on 35 percig sütöm.
Spenótos palacsinta elkészítése:
- 20 dkg spenótlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek sűrű főzőtejszín
- só,bors
- 2 dl tej
- 20 dkg kukorica finom lepényliszt
- szénsavas ásványvíz
A spenótot leforrázom, a fokhagymát összevagdalom. Felhevített serpenyőben olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen. Rádobom a spenótot, majd 1-2 perc múlva felöntöm a tejszínnel.
Ha egy kicsit kihűlt 2 dl tejjel turmixszolom és sóval, borssal ízesítem. Hozzáadom a kukoricalisztet és annyi ásványvizet, hogy nagyon sűrű palacsinta masszát kapjak. Kézi robotgéppel simára keverem. Palacsintasütőben kicsi palacsintákat sütök.
Mártás elkészítése:
- 2 dl alaplé
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 tk kakukkfű
- 1 kis db vaj
A hozzávalókat a vaj kivételével összeforralom. A legvégén beledobom a darabka vajat és fényesre keverem.
Tálalás:
Egy nagy lapos tálra először a palacsintát teszem, majd erre jön a polenta (én háromszögre vágtam) és a tetejére ültetem a félbevágott göngyölt marhát. Díszítem a tálat és meglocsolom a mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése