Hozzávalók:
- 2 csomag vízitorma levél (csarnok, ázsiai bolt)
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes gyökér
- 2 db közepes burgonya
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- néhány levél kelkáposzta, vagy kínai kel
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- ½ szár póréhagyma (fejenként 3-4 karikát meghagyunk a chipszhez)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zeller
- ½ kg gomba tönkje (fejenként 1 kis tönköt meghagyunk a chipszhez)
- só
- bors
- szurokfű
Elkészítés:
Elkészítem az alaplevest. Az összes hozzávalót feldarabolom és egy leveses fazékban sóval, borssal és szurokfűvel ízlés szerint ízesítem. Felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje az edény tartalmát és megfőzöm a levest.
Ha elkészült, hagyom hűlni és langyos állapotában össze turmixolom kb. 2 dl főzőtejszínnel.
Ezután folyamatos kavargatás mellett újra felforralom és utóízesítem.
Tálalás előtt elkészítem a pórés gomba chipszet, amelyhez a gomba tönköket vékonyra karikázom a póréhagymával. Felhevítem a wokot és egy teás kanálnyi olivaolajat öntök bele, majd hirtelen megpirítom benne a hagymakarikákat és a gombát. Sóval és őrölt borssal ízesítem.
Tálaláskor a leves tetejére teszek két szál rukkolát és ráhalmozom a pórés gomba chipszet.
A legvégén meglocsolom egy pici extra szűz olívaolajjal.
Ajánlom mindenkinek ezt a fenséges krémlevest,
…mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése