2011. február 20., vasárnap

Sajtos tökmagos vekni

A napokban találtam egy régi családi receptet, amit kicsit feltuningoltam, és most megosztom veletek.

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 3,5 dkg margarin
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • egy marék tökmag
  • 10 dkg reszelt sajt (bármilyen)
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szurokfű

Elkészítés
A langyos cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt.
A lisztet tálba szitálom, és hozzáadom a többi adalékot. A közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm a felfutott élesztőt. Összedolgozom a tésztát, letakarom és meleg helyen fél órát kelesztem. Átteszem egy kisebb kenyérformába, és előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöm 180C°-on.

Ha elkészült, hagyom kissé kihűlni, majd kiborítom, és szeletelem.
Isteni az illata, hát még az íze…
                                                           …megyek is vacsorázni

Nincsenek megjegyzések: