Megláttam és megszerettem. Egy alkalommal a piacon nézelődtem, amikor megpillantottam ezt a csodásan szép zöldséget, hanyag eleganciával felhalmozva egymás tetejére egy pulton. Nem tudtam kiféle-miféle, de éreztem, hogy ki kell próbálnom. És tessék, nem csalódtam! Mesés előételt készítettem belőle röpke 15 perc alatt.
Hozzávalók: (1 személyre)
- 1 db pac choi
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek tejszín
- 1 merőkanál alaplé
- frissen őrölt bors, pici só
- néhány karika póréhagyma
- hántolt magvak
Elkészítés:
A pak choi-t leveleire szedem, és a szárat felkarikázom. Forró wokban egy kanálnyi vajat hevítek és a felkarikázott szárat, fokhagymát és a pórét rádobom és megpirítom. Majd 2 evőkanál szójaszósszal és egy merőkanál alapléval nyakon öntöm, és fedő alatt párolom kb.6-8 percig. Ha megpuhul, hozzáadom a leveleket és néhány perc múlva a két evőkanál tejszínt. Tálaláskor középre halmozom a zöldséget, meglocsolom a szósszal és meghintem magokkal.
Ízlés szerint pirított bagett karikákkal is fogyasztható.Olyannyira kínálta magát, hogy nem is bírtam kivárni az ebédet......
mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése