Hozzávalók:
- 100 ml gömbölyű rizs
- 100 ml víz
- 150 ml tej
- 250 ml habtejszín
- 250 gr mascarpone
- 10-15 dkg eper
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 ek porcukor
- lime, menta, vaníliarúd
- 2 cs habfixáló
Elkészítés:
A rizsből, a vízből, a tejből, kristálycukorból és a vaníliarúd kikapart belsejéből, plusz a héjból nyákos tejberizs készítek. Egy tálkába beleteszem a felnegyedelt epreket és meglocsolom egy fél lime levével, mozsárban kicsit megnyomkodott menta levelekkel, majd 2 ek porcukorral meghintem. Félreteszem, hogy a kémia megtegye kellő hatását. Egy mély edényben gépi habverővel a tejszínből habfixálóval és 2 ek porcukorral, kemény habot készítek. Közben a mascarponéba beleteszem, a cukor és citrom hozzáadásával levet engedett és kissé besziruposodott epreket, majd kézi robotgéppel elegyítem. Nem kell pépesre keverni, inkább rusztikus hatású legyen a szétzúzott eprektől. Az elkészült tejberizsből kihalászom a vaníliarudat és óvatosan összeforgatom a mascarponéval, majd a tejszínhabbal (a tejszínhabból félreteszek egy keveset a díszítéshez).
Kelyhekbe töltöm, és hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Tálaláskor, eperrel és mentalevéllel díszítem.
....hát nem csoda, hogy ez volt a kedvencem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése