Hozzávalók:
- 40 dkg borjú csülök
- 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, karalábé, szárzeller)
- babérlevél, tárkony, petrezselyem, citromfű
- paprika, paradicsom
- ételízesítő
- 1 tk ecet
- 100 ml főzőtejszín
- 2 ek liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk cukor
- 2 db mogyoróhagyma
Elkészítés
A zöldségeket julienre vágom a borjút, a paprikát és a paradicsomot felkockázom. Egy fazékban olajat hevítek majd a felaprított hagymát és a zöldségeket megdinsztelem rajta. Megszórom a cukorral és hozzáadom a hús. Ha megpirult, meghintem a liszttel és a pirospaprikával, majd az apróra vágott petrezselymet és tárkonylevelet is rádobom. Végül felöntöm kb. 2 liter vízzel és beleteszem a babérlevelet, az ecetet, meg a citromfüvet. Fűszerezem 2 ek ételízesítővel és őrölt borssal. Nagyjából 2-2,5 órát főzöm lassú tűzön.
Ha megpuhult a hús, hozzá adom a 100 ml tejszínt és hagyom még néhányat rottyanni.
Cipóban tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése