2011. február 19., szombat

Tárkonyos borjúleves cipóban


Hozzávalók:

  • 40 dkg borjú csülök
  • 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, karalábé, szárzeller)
  • babérlevél, tárkony, petrezselyem, citromfű
  • paprika, paradicsom
  • ételízesítő
  • 1 tk ecet
  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk cukor
  • 2 db mogyoróhagyma

Elkészítés
A zöldségeket julienre vágom a borjút, a paprikát és a paradicsomot felkockázom. Egy fazékban olajat hevítek majd a felaprított hagymát és a zöldségeket megdinsztelem rajta. Megszórom a cukorral és hozzáadom a hús.  Ha megpirult, meghintem a liszttel és a pirospaprikával, majd az apróra vágott petrezselymet és tárkonylevelet is rádobom. Végül felöntöm kb. 2 liter vízzel és beleteszem a babérlevelet, az ecetet, meg a citromfüvet. Fűszerezem 2 ek ételízesítővel és őrölt borssal. Nagyjából 2-2,5 órát főzöm lassú tűzön.
Ha megpuhult a hús, hozzá adom a 100 ml tejszínt és hagyom még néhányat rottyanni.

Cipóban tálalom.

Nincsenek megjegyzések: