2011. február 12., szombat

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:
  • 40 dkg édesburgonya
  • 30 dkg zöldség (sárgarépa,gyökér,vöröshagyma)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1,5 l víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • só,bors

Sárgarépa roppancs
  • 10 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 ek liszt
  • só,bors
  • citromlé

Elkészítés:
A hozzávalókat a tejszín kivételével egy fazékba teszem és felöntöm 1,5l vízzel.
Addig főzöm, amíg a burgonya és a sárgarépa szétfő.
Ha elkészült a leves alap,turmixgépben pépesítem és hozzáadom a tejszínt.
A reszelt sárgarépából és a lisztből a fűszerek hozzá adásával korongokat formázok és forró olajban kisütöm.

Tálaláskor minden adag krémleveshez 2 roppancsot adok.

Ezt az igen finom és egyszerű levest gyakran készítem a családomnak,
                                                                                                   …mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: