Hozzávalók:
- 40 dkg édesburgonya
- 30 dkg zöldség (sárgarépa,gyökér,vöröshagyma)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1,5 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- só,bors
Sárgarépa roppancs
- 10 dkg reszelt sárgarépa
- 1 ek liszt
- só,bors
- citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat a tejszín kivételével egy fazékba teszem és felöntöm 1,5l vízzel.
Addig főzöm, amíg a burgonya és a sárgarépa szétfő.
Ha elkészült a leves alap,turmixgépben pépesítem és hozzáadom a tejszínt.
A reszelt sárgarépából és a lisztből a fűszerek hozzá adásával korongokat formázok és forró olajban kisütöm.
Tálaláskor minden adag krémleveshez 2 roppancsot adok.
Ezt az igen finom és egyszerű levest gyakran készítem a családomnak,
…mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése