2011. február 19., szombat

Fokhagymás sült csirkemáj és sonkás-sajtos meleg szendvics reggelire

Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • rukkola, paradicsom
  • olaj
  • só, bors
Elkészítés

Ez a nagyon egyszerű és laktató reggeli 20 perc alatt kész és megalapozza az egész napunkat.
A fokhagymát nagyon vékonyra felszeletelem és felhevített olajra dobom. 2 perc múlva rádobom a megtisztított csirkemájat és átsütöm. A tálat salátával díszíthetem, és gondosan elhelyezem rajta a csirkemájat. Sózom, borsozom és meglocsolom a visszamaradt fokhagymás olajjal. Friss rozsos kenyérrel, vagy magos zsemlével tálalom.

Hozzávalók
  • sonka, mozzarella, snidling, vaj, só, bors, friss zsemle

A serpenyőbe kevés vajat hevítek és ráteszem a sonka szeleteket a tetejére a mozzarella darabokat és megszórom snidlinggel.
Ha megsült, kiszedem az edényből és a visszamaradt szaftba belemártom a két fél zsemlét.
Ráhalmozom a sonkás sajtos finomságokat és sóval, őrölt borssal fűszerezem.
Díszítés után jöhet a finom reggeli…
                                                                       …mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: