Hozzávalók:
- 250 gr mascarpone
- 250ml habtejszín
- 250 gr gesztenye massza
- 100 gr étcsokoládé
- 100 gr fehér marcipán massza
- 3 csepp mandula aroma
- 1 ek rumaroma
- 4 db babapiskóta
- 4 ek porcukor
- 2 cs habfixáló
- menta levél
- mogyoródara
Előkészítés:
Felverem a habtejszínt a 2 csomag habfixálóval és a 2 ek porcukorral, majd 3 részre osztom. (egy evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez) A mascarpónét is 3 részre osztom és félreteszem. Lefőzök 1 dl feketekávét.
Elkészítés:
Első réteg: Vízgőz fölött felolvasztom az étcsokoládét és hozzáadom az 1/3 rész mascarpónét és az 1/3 rész tejszínhabot. Fényesre keverem, majd üveg kelyhekbe töltöm habzsák segítségével. Az 1 dl kávéhoz két ek porcukrot és 1 ek rumaromát adok. 2 db babapiskótát mozsárban darabosra török és beáztatom. Egyenletesen szétosztom a kelyhekben a krém tetején.
Második réteg: A gesztenye masszát habosra keverem az 1/3 mascarpónéval, ugyanennyi tejszínhabbal és 2 ek porcukorral. Habzsákba töltöm és elosztom a kelyhekben. Erre ismét egy réteg beáztatott babapiskóta kerül.
Harmadik réteg: Felolvasztom a marcipánmasszát és hozzáadom az utolsó harmad mascarpónét, a tejszínhabot és 3 csepp mandula aromát. Habosra kavarom és nyomózsákba teszem. Ezzel borítom be a kelyhek tetejét.
Mentalevéllel, a félre tett tejszínhabbal és a tört mogyoródarával díszítem. Néhány órára a hűtőbe teszem (ha kibírom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése