- 250 gr Tagliatalle tészta
- 250 gr gomba kalapja
- 1 db közepes brokkoli rózsáira szedve
- 3-4 kelkáposzta levél csíkokra vágva
- egy maréknyi rukkola
- 3-4 szelet hajszál vékony bacon
- 3-4 szelet sonka (nem füstölt)
- ½ szár póréhagyma felkarikázva
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db natúr tejszínes krémsajt
- só
- bors
- őrölt kömény
- szurokfű
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy kisebb fazékban kb. 1,5 l vizet felforralok és beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, a csíkokra vágott kelkáposztát és a maréknyi rukkolát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítem és kb. 3- 4 percig blansírozom. A zöldségeket leszűröm úgy, hogy a főzővízből féltre teszek kb. 0,5 l-t egy edényben, mert még szükség lesz rá. Egy nagyobb serpenyőt felhevítek és pici olívaolajat öntök bele. Ha az olaj is elérte a kellő hőfokot, akkor beledobom a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott bacont és sonkát. Sóval, őrölt borssal és szurokfűvel fűszerezem. Ha megpirult összeforgatom a blansírozott zöldségekkel és a karikára vágott póréval majd felöntöm a félre tett főzővízzel. Összeforralom és a legvégén hozzá adom a tejszínt meg a krémsajtot. Óvatosan kavarom, amíg finom selymes állagú lesz a szósz. Utóízesítés és tálalás.
A tésztát ’al dente’ kifőzöm, forrásban lévő sós, olívaolajos vízben.
Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozom a tésztát és a tetejére púpozom a csodálatos zöldséges, baconos, tejszínes feltétet.
Imádom ezt a könnyű és ízekben gazdag ételt…
…mert enni jó!
…mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése