2011. február 12., szombat

Tagliatalle, gombával, baconnal és zöldségekkel

Hozzávalók:
  • 250 gr Tagliatalle tészta
  • 250 gr gomba kalapja
  • 1 db közepes brokkoli rózsáira szedve
  • 3-4 kelkáposzta levél csíkokra vágva
  • egy maréknyi rukkola
  • 3-4 szelet hajszál vékony bacon
  • 3-4 szelet sonka (nem füstölt)
  • ½ szár póréhagyma felkarikázva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db natúr tejszínes krémsajt
  • bors
  • őrölt kömény
  • szurokfű
  • olívaolaj

Elkészítés:
Egy kisebb fazékban kb. 1,5 l vizet felforralok és beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, a csíkokra vágott kelkáposztát és a maréknyi rukkolát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítem és kb. 3- 4 percig blansírozom. A zöldségeket leszűröm úgy, hogy a főzővízből féltre teszek kb. 0,5 l-t egy edényben, mert még szükség lesz rá. Egy nagyobb serpenyőt felhevítek és pici olívaolajat öntök bele. Ha az olaj is elérte a kellő hőfokot, akkor beledobom a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott bacont és sonkát. Sóval, őrölt borssal és szurokfűvel fűszerezem. Ha megpirult összeforgatom a blansírozott zöldségekkel és a karikára vágott póréval majd felöntöm a félre tett főzővízzel. Összeforralom és a legvégén hozzá adom a tejszínt meg a krémsajtot. Óvatosan kavarom, amíg finom selymes állagú lesz a szósz. Utóízesítés és tálalás.
A tésztát ’al dente’ kifőzöm, forrásban lévő sós, olívaolajos vízben.

Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozom a tésztát és a tetejére púpozom a csodálatos zöldséges, baconos, tejszínes feltétet.


Imádom ezt a könnyű és ízekben gazdag ételt…
                                                                    …mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: