2011. február 13., vasárnap

Fahéjas, szilvás muffin


Hozzávalók:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • ½ cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • 4 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 egész vaníliarúd belseje
  • 1 csipet só
  • 2 db szilva
  • 1 db babpiskóta
  • mogyoró dara


A szilvákat kimagozom és 12 szeletre vágom. 2 kávéskanál fahéjat 4 ek kristálycukorhoz adok, majd bele hempergetem a szilva szeleteket. A vajat a cukorral, a fahéjjal a vanília kikapart belsejével és a tojással habosra keverem kézi robotgéppel. A sütőporral elkevert lisztet apránként beleszitálom és tovább keverem. Amikor elkészült egy 12 db-od muffin formába egyenletesen elosztom.
Mindegyik tetejére ráteszek egy szilva szeletet. Egy babapiskótát lereszelek és a szilvák tetejét meghintem vele. A legvégén tört mogyoróval díszítem és mehet a sütőbe.
180 C°-on előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.

Csodásan karamellizálódik a tetején a szila leve a fahéjas kristálycukorral és a mogyoródarabkákkal. Alig bírom kivárni, hogy kissé meghűljön és bele haraphassak….

Nincsenek megjegyzések: