Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg kristálycukor
- ½ cs sütőpor
- 2 db tojás
- 4 kávéskanál őrölt fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 1 egész vaníliarúd belseje
- 1 csipet só
- 2 db szilva
- 1 db babpiskóta
- mogyoró dara
A szilvákat kimagozom és 12 szeletre vágom. 2 kávéskanál fahéjat 4 ek kristálycukorhoz adok, majd bele hempergetem a szilva szeleteket. A vajat a cukorral, a fahéjjal a vanília kikapart belsejével és a tojással habosra keverem kézi robotgéppel. A sütőporral elkevert lisztet apránként beleszitálom és tovább keverem. Amikor elkészült egy 12 db-od muffin formába egyenletesen elosztom.
Mindegyik tetejére ráteszek egy szilva szeletet. Egy babapiskótát lereszelek és a szilvák tetejét meghintem vele. A legvégén tört mogyoróval díszítem és mehet a sütőbe.
180 C°-on előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
Csodásan karamellizálódik a tetején a szila leve a fahéjas kristálycukorral és a mogyoródarabkákkal. Alig bírom kivárni, hogy kissé meghűljön és bele haraphassak….
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése