2011. február 27., vasárnap

Gasztro szótár 2.

Pac Choi

Folytatom gasztronómiai  kirándulásunkat.
Egy nagyon látványos és finom zöldség,
a mai felfedezni valónk, a Pac Choi, magyarul bordás kel. Ahogy neve is tükrözi,
Kínából származik. Őszi-téli zöldség,
a szezonja októbertől márciusig tart.
A-vitamin (béta karotin),
C-, B2- (riboflavin), B6- (pyridoxine),
folsav, vas, magnézium,
kalcium forrása. A szára leveses,
ropogós, az íze édeskés,
fűszer nélkül meglehetősen semleges.
Lehetőleg a legkisebb
méretűt válasszunk vásárláskor,
mert zsengébb és puhább.
Főzéskor a tömege kétharmadára összefonnyad.
Kiváló hozzá a szójaszósz, a shiitake gomba, halszósz, osztrigaszósz, de tulajdonképpen bármivel kísérletezhetünk.
Érdemes kipróbálni, nekem nagyon bejött...

Pak Choi fokhagymás szójaszósszal

Nincsenek megjegyzések: