2011. február 15., kedd

Somlói galuska, másképp

Hozzávalók a Piskótához

  • 1 pohár kefir
  • 1 kefires pohár cukor
  • 2 kefires pohár liszt
  • ½  kefires pohár olaj
  • 1 db tojás
  • ½ csomag sütőpor

Elkészítés
A hozzávalókat kézi robotgéppel összekeverem és kivajazott kilisztezett tepsibe öntöm.180 C°-os előmelegített sütőben kb 25 -30 percig sütöm.
Ha kihűlt hosszanti irányban kettévágom.

Töltelékhez:
  •  300 gr dejó
  •  300 gr porcukor
  •  30 ml rumaroma
  • 1 cs hidegen készíthető vaníliás pudingpor
  • 1 cs hidegen készíthető csokis pudingpor
  • 800 ml tej

Csoki öntet:
  • 15 dkg ét csoki
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl víz


Elkészítés:
A dejót összekeverem a porcukorral és az aromával.
A vaníliás pudingport kézi robotgéppel csomómentesre keverem a 400 ml tejjel, majd a csokis pudingot is elkészítem ugyanígy.
A csokit összetördelem és a kristálycukorral és a vízzel összeforralom.

Összeállítás:
A piskóta alsó felére először a dejós töltelék felét, majd a csokis pudingot simítom. Ráteszem a másik piskóta lapot és erre kerül a dejós töltelék másik fele, és a vaníliás puding.

Egy éjszakéra a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor egy mély tálkába fagylaltos kanállal golyókat halmozok a süteményből és tejszínhabot nyomok rá.
A tetejére csoki öntetet csurgatok.

Ez egy nagyon egyszerű recept, de nagyon finom a végeredmény.
Természetesen mazsolát is lehet bele tenni, de én kihagyom, mert a lányom nem szereti…

Nincsenek megjegyzések: