Hozzávalók a Piskótához
- 1 pohár kefir
- 1 kefires pohár cukor
- 2 kefires pohár liszt
- ½ kefires pohár olaj
- 1 db tojás
- ½ csomag sütőpor
Elkészítés
A hozzávalókat kézi robotgéppel összekeverem és kivajazott kilisztezett tepsibe öntöm.180 C°-os előmelegített sütőben kb 25 -30 percig sütöm.
Ha kihűlt hosszanti irányban kettévágom.
Töltelékhez:
- 300 gr dejó
- 300 gr porcukor
- 30 ml rumaroma
- 1 cs hidegen készíthető vaníliás pudingpor
- 1 cs hidegen készíthető csokis pudingpor
- 800 ml tej
Csoki öntet:
- 15 dkg ét csoki
- 25 dkg kristálycukor
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
A dejót összekeverem a porcukorral és az aromával.
A vaníliás pudingport kézi robotgéppel csomómentesre keverem a 400 ml tejjel, majd a csokis pudingot is elkészítem ugyanígy.
A csokit összetördelem és a kristálycukorral és a vízzel összeforralom.
Összeállítás:
A piskóta alsó felére először a dejós töltelék felét, majd a csokis pudingot simítom. Ráteszem a másik piskóta lapot és erre kerül a dejós töltelék másik fele, és a vaníliás puding.
Egy éjszakéra a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor egy mély tálkába fagylaltos kanállal golyókat halmozok a süteményből és tejszínhabot nyomok rá.
A tetejére csoki öntetet csurgatok.
Ez egy nagyon egyszerű recept, de nagyon finom a végeredmény.
Természetesen mazsolát is lehet bele tenni, de én kihagyom, mert a lányom nem szereti…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése