2011. március 5., szombat

Pulykamell brokkolival, csicsókával, sült paprikával és padlizsán tekercsekkel


Hozzávalók: (2 személyre)
  • 2 szelet pulykamell
  • 1 db közepes brokkoli
  • 1 db közepes padlizsán
  • 6 db csicsóka
  • 2 db kisebb étkezési paprika (húsosabb)
  • 4 ek natúr krémsajt
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • csirke alaplé
  • olívaolaj, vaj
  • rozmaring ág, friss kakukkfű
  • só, őrölt bors

Elkészítés:
 A pulykamellet ízlés szerint befűszerezzük, a kakukkfűvel és a rozmaring ággal megsütjük.
Elkészítem a padlizsán tekercs töltelékét. A krémsajtot elkeverem a reszelt gyömbérrel, fokhagymával, őrölt borssal, pici sóval és a szójával. A padlizsánt hosszanti irányban vékonyan felszeletelem, majd mindkét oldalát bekenem olívaolajjal, megszórom sóval és őrölt borssal. Felhevített grillező serpenyőben mind a két oldalát megsütjük. Félretesszük és melegen tartjuk egy lezárt edényben. A vissza maradt zsiradékhoz hozzáadok egy nagyobb darab vajat és a csicsókákat egészben megpárolom két merőkanál csirke alaplé hozzáadásával. Amikor majdnem készen van a csicsóka, hozzáadom a brokkolit és roppanósra párolom. A vastaghúsú paprikát minden oldalán megsütöm egy láng elosztó rózsán, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom, majd egy zárható edényben félreteszem, hogy meglottyadjon és a héját könnyedén el tudjam távolítani.
Közben a padlizsán szeletek egyik oldalát megkenem a krémsajtos töltelékkel és feltekerem.

Nem maradt más hátra, mint a tálalás, na és a kóstolás
                                                                           … mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: