Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 szelet pulykamell
- 1 db közepes brokkoli
- 1 db közepes padlizsán
- 6 db csicsóka
- 2 db kisebb étkezési paprika (húsosabb)
- 4 ek natúr krémsajt
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk reszelt gyömbér
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- csirke alaplé
- olívaolaj, vaj
- rozmaring ág, friss kakukkfű
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A pulykamellet ízlés szerint befűszerezzük, a kakukkfűvel és a rozmaring ággal megsütjük.
Elkészítem a padlizsán tekercs töltelékét. A krémsajtot elkeverem a reszelt gyömbérrel, fokhagymával, őrölt borssal, pici sóval és a szójával. A padlizsánt hosszanti irányban vékonyan felszeletelem, majd mindkét oldalát bekenem olívaolajjal, megszórom sóval és őrölt borssal. Felhevített grillező serpenyőben mind a két oldalát megsütjük. Félretesszük és melegen tartjuk egy lezárt edényben. A vissza maradt zsiradékhoz hozzáadok egy nagyobb darab vajat és a csicsókákat egészben megpárolom két merőkanál csirke alaplé hozzáadásával. Amikor majdnem készen van a csicsóka, hozzáadom a brokkolit és roppanósra párolom. A vastaghúsú paprikát minden oldalán megsütöm egy láng elosztó rózsán, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom, majd egy zárható edényben félreteszem, hogy meglottyadjon és a héját könnyedén el tudjam távolítani.
Közben a padlizsán szeletek egyik oldalát megkenem a krémsajtos töltelékkel és feltekerem.
Nem maradt más hátra, mint a tálalás, na és a kóstolás
… mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése