Berobbant a tavasz és az adrenalin szintem az egekbe szökött. Szinte teljesen kicserélődtem, egyik napról a másikra újjá születtem. A napsütés, a tavasz illata, a fények eszembe juttatták Rómát…
Tavaly néhány napot töltöttünk a lányommal ebben a csodás városban, ahol a lenyűgöző történelmi helyek és látványosságok mellett volt szerencsém az olasz gasztronómiát is behatóan tanulmányozni.
Minesztrone leves
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa, gyökér, szárzeller
- 2 db burgonya
- 1 db bébi kínai kel
- 1 kicsi cukkini
- 3 szál olasz mángold
- paradicsom, paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db fehér bab konzerv (40 dkg)
- 1 l marhahús alaplé
- 2 l víz
- bazsalikom, kakukkfű, parmezán
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát apróra vágom, megpirítom az olajon, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felöntöm az alapléval. A répát felkarikázom, a zellert, a burgonyát, a mángold szárát, a paradicsomot és a paprikát felkockázom, és a leveshez adom. Ízesítem a bazsalikommal, a kakukkfűvel, sóval és borssal. Felforralom, majd leveszem a lángot és lassú tűzön főzöm kb. 1 órát. Ezután beledobom, a mángold leveleket és a felkarikázott cukkinit, majd 20 percig főzöm. A legvégén pedig a babot is hozzáadom és össze rottyantom az egészet. Tálaláskor parmezánt reszelek a tetejére.
2 megjegyzés:
Ilyen ételektöl,szerintem mindenki ujjá születne,és nem csak tavasszal.Nagyon jó a cim a párhuzam a konyhába és a Rómába.
Köszönöm a dicsérő szavakat.
Megjegyzés küldése