Már alig vártam, hogy friss spárgából krémes levest készíthessek. A zöld spárgát jobban szeretem, mert szerintem kevésbé fás (amit most vettem, egyáltalán nem volt az). Frissítő és kényeztető is egyben, feledteti velem ezt a szomorkás időt.
Hozzávalók:
- 1 cs zöldspárga
- 2 db burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 1 cs petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 1l víz
- 2 dl tejszín
- só, bors,
Elkészítés:
A spárgákat megpucolom, a szárvégeket levágom, a szárat felszeletelem. A spárgafejeket félre teszem. A krumplit, a hagymát és a spárgát fazékba teszem, felöntöm 1 l vízzel. Hozzáadom a petrezselymet, a zellert, paprikát és a paradicsomot és megfőzöm. Sóval, borssal ízesítem és turmixszolom. Visszateszem a tűzhelyre és 2 dl tejszínnel dúsítom. A spárgafejeket vajon megpárolom és tálaláskor díszítem vele a levest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése