2011. március 14., hétfő

Gasztro szótár 4.

Garam masala

A garam masala egy barnás színű indiai fűszerkeverék, melyet általában húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz használnak.
A „garam” jelentése csípős, a „masala” pedig keveréket jelent. A garam masalát megvehetjük készen, de készíthetjük frissen, házilag is.

Összetevők:
Por:
Fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág
. Az alap garam masala kiegészülhet szezámmaggal, mákkal, kókuszdióval, currylevéllel, cayenne-i borssal, kurkumával, csillagánizzsal, fokhagymával is.

Pasta:
A garam masala készítésének másik módja, amikor a megpirított fűszereket vízzel, ecettel, kókusztejjel vagy más folyadékkal hígítjuk, így egy garam masala krémet kapunk.

Beszerezhető: Csarnok, Ázsiai bolt.

Részeges marha knédlivel

Nincsenek megjegyzések: