Garam masala
A „garam” jelentése csípős, a „masala” pedig keveréket jelent. A garam masalát megvehetjük készen, de készíthetjük frissen, házilag is.
Összetevők:
Por:
Fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. Az alap garam masala kiegészülhet szezámmaggal, mákkal, kókuszdióval, currylevéllel, cayenne-i borssal, kurkumával, csillagánizzsal, fokhagymával is.
Pasta:
A garam masala készítésének másik módja, amikor a megpirított fűszereket vízzel, ecettel, kókusztejjel vagy más folyadékkal hígítjuk, így egy garam masala krémet kapunk.
Beszerezhető: Csarnok, Ázsiai bolt.
Részeges marha knédlivel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése