2011. március 12., szombat

Minden út a konyhába vezet…..


Berobbant a tavasz és az adrenalin szintem az egekbe szökött. Szinte teljesen kicserélődtem, egyik napról a másikra újjá születtem. A napsütés, a tavasz illata, a fények eszembe juttatták Rómát…
Tavaly néhány napot töltöttünk a lányommal ebben a csodás városban, ahol a lenyűgöző történelmi helyek és látványosságok mellett volt szerencsém az olasz gasztronómiát is behatóan tanulmányozni.

Minesztrone leves

Hozzávalók:
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa, gyökér, szárzeller
  • 2 db burgonya
  • 1 db bébi kínai kel
  • 1 kicsi cukkini
  • 3 szál olasz mángold
  • paradicsom, paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db fehér bab konzerv (40 dkg)
  • 1 l marhahús alaplé
  • 2 l víz
  • bazsalikom, kakukkfű, parmezán

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, megpirítom az olajon, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felöntöm az alapléval. A répát felkarikázom, a zellert, a burgonyát, a mángold szárát, a paradicsomot és a paprikát felkockázom, és a leveshez adom. Ízesítem a bazsalikommal, a kakukkfűvel, sóval és borssal. Felforralom, majd leveszem a lángot és lassú tűzön főzöm kb. 1 órát. Ezután beledobom, a mángold leveleket és a felkarikázott cukkinit, majd 20 percig főzöm. A legvégén pedig a babot is hozzáadom és össze rottyantom az egészet.  Tálaláskor parmezánt reszelek a tetejére.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyen ételektöl,szerintem mindenki ujjá születne,és nem csak tavasszal.Nagyon jó a cim a párhuzam a konyhába és a Rómába.

Ingrid írta...

Köszönöm a dicsérő szavakat.