Hozzávalók:
- fél csirkemell
- 1 ek sárga curry paszta
- 1 doboz bambuszrügy (140 gr)
- 1 doboz szójababcsíra (425 gr)
- 1 cs koriander zöld
- 1 doboz kókusztej (400 ml)
- 1 ek szójaszósz
- 1 kaffírlime levél
- citromfű
- mentalevél, zöld citrom,
- édes chiliszósz
Elkészítés:
Wokban megpirítom a csirkemell csíkokat a curry pasztával. Rádobom a bambuszrügyet és a babcsírát. Hozzáadom a szójaszószt és a koriandert belevagdosom. Felöntöm a kókusztejjel és beleteszem a csíkokra vágott kaffírlime levelet, a citromfű karikákat és a mentalevelet. Közben kifőzöm a 200 gr zöldséges tésztát. Tálaláskor az édeschili szószra halmozom a tésztát és rámerem a currys csirkét. A tetejét megszórom lime, koriander levél és póré karikákkal.
...egyszerű, gyors, és álom finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése