Most ahhoz volt kedvem, hogy megtöltsem, és japán kenyérmorzsában kisüssem. Ehhez az isteni ropogós külsőhöz és a lágy belsőhöz, egy ütős mangó saláta illik, amit egy kissé megbolondítottam pirított napraforgó maggal és édes chiliszósszal. Hát komolyan mondom, ez már több, mint jó!
Hozzávalók:
- 40 dkg trappista sajt
- 10 szelet bacon
- póréhagyma, spenót
- vaj, fokhagyma
- só, bors
- liszt, tojás, szárított bazsalikom
- pankó (japán kenyérmorzsa)
Elkészítés:
A sajtot sütőzacskóba teszem, majd gézbe kötöm és egy fakanálra akasztva belelógatom egy fazék forrásban lévő vízbe. Addig főzöm a sajtot, amíg elveszti az alakját. Eközben egy wokban vajat hevítek és rádobom a kb. 10-15 dkg spenótot és megfonnyasztom a zúzott fokhagymával együtt. Fűszerezem. Kiveszem és gyúródeszkára teszem az elkészült sajtot és kinyújtom a egy tésztát. Alufóliára teszem a szeletelt bacont egymás mellé és ráhelyezem a kinyújtott sajtot. Erre halmozom a spenótos tölteléket, majd szorosan feltekerem az alufóliával, mint egy szaloncukrot. Beteszem a fagyasztóba legalább 30 percre.
Tálalás előtt 10 perccel kiveszem a fagyasztóból, kicsomagolom és adagokra vágom. Bepanírozom a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy a tojásba szárított bazsalikomot teszek és zsemlemorzsa helyett pankót használok. Ettől lesz isteni ropogós a külseje. (Ázsiai boltban kapható)
A salátához:
- 1/2 mangó
- 1 ek édes chiliszósz
- 3 ek vaj
- sózott pörkölt napraforgómag
- őrölt bors,
- 1 ek narancslé
- 1 csomag salátamix
- olasz mángold levél/fő
- olívaolaj, balzsamecet
Elkészítés
A mangót felkockázom és a vajon megpárolom, sóval, borssal, édes chiliszósszal. Egy kanál narancslét és ízlés szerint pirított napraforgót adok hozzá a végén. Félrehúzom. A salátát tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel. A mángold leveleket hirtelen megsütöm wokban forró olajban, majd a sajtokat is kisütöm. Tálaláskor a mángold levél lesz az alap és erre rendezem el a salátát. A tetejére halmozom a forró chilis mangót. A végén a trónra ültetem a sajtot. Ízlés szerint díszítem és jöhet, aminek jönnie kell....
...mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése