2011. március 13., vasárnap

Töltött sajt pankó bundában, mangó saláta ágyon

A sajtokat minden mennyiségben és minden formájában, bárhol és bármikor.....
Most ahhoz volt kedvem, hogy megtöltsem, és japán kenyérmorzsában kisüssem. Ehhez az isteni ropogós külsőhöz és a lágy belsőhöz, egy ütős mangó saláta illik, amit egy kissé megbolondítottam pirított napraforgó maggal és édes chiliszósszal. Hát komolyan mondom, ez már több, mint jó!




Hozzávalók:
  • 40 dkg trappista sajt
  • 10 szelet bacon 
  • póréhagyma, spenót
  • vaj, fokhagyma
  • só, bors
  • liszt, tojás, szárított bazsalikom
  • pankó (japán kenyérmorzsa)

Elkészítés:
A sajtot sütőzacskóba teszem, majd gézbe kötöm és egy fakanálra akasztva belelógatom egy fazék forrásban lévő vízbe. Addig főzöm a sajtot, amíg elveszti az alakját. Eközben egy wokban  vajat hevítek és rádobom a kb. 10-15 dkg spenótot és megfonnyasztom a zúzott fokhagymával együtt. Fűszerezem. Kiveszem és gyúródeszkára teszem az elkészült sajtot és kinyújtom a egy tésztát. Alufóliára teszem a szeletelt bacont egymás mellé és ráhelyezem a kinyújtott sajtot. Erre halmozom a spenótos tölteléket, majd szorosan feltekerem az alufóliával, mint egy szaloncukrot. Beteszem a fagyasztóba legalább 30 percre.
Tálalás előtt 10 perccel kiveszem a fagyasztóból, kicsomagolom és adagokra vágom. Bepanírozom a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy a tojásba szárított bazsalikomot teszek és zsemlemorzsa helyett pankót használok. Ettől lesz isteni ropogós a külseje. (Ázsiai boltban kapható)


A salátához:

  • 1/2 mangó 
  • 1 ek édes chiliszósz
  • 3 ek vaj
  • sózott pörkölt napraforgómag
  • őrölt bors, 
  • 1 ek narancslé
  • 1 csomag salátamix
  • olasz mángold levél/fő
  • olívaolaj, balzsamecet




Elkészítés

A mangót felkockázom és a vajon megpárolom, sóval, borssal, édes chiliszósszal. Egy kanál narancslét és  ízlés szerint pirított napraforgót adok hozzá a végén. Félrehúzom. A salátát tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel. A mángold leveleket hirtelen megsütöm wokban forró olajban, majd a sajtokat is kisütöm. Tálaláskor a mángold levél lesz az alap és erre rendezem el a salátát. A tetejére halmozom a forró chilis mangót. A végén a trónra ültetem a sajtot. Ízlés szerint díszítem és jöhet, aminek jönnie kell....
                                                                ...mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: