Hozzávalók:
- 250 dkg mascarpone
- 100 ml habtejszín (lazább lesz tőle a sajtkrém)
- 2 ek porcukor
- 1/4 sárgadinnye kockákra vágva
- 10 dkg földi eper
- 1 mk narancsvirág víz (Ázsiai bolt)
- 2 tk pörkölt földimogyoró dara
- 1 cs leveles tészta
- porcukor és ehető színes gyöngy a díszítéshez
Először egy krémet készítettem, mascarpone, habtejszín és narancsvirág víz tökéletes harmonizációjával. Az egyik feléhez sárgadinnye kockákat és porcukrot tettem, majd megszórtam földimogyoró darával. A másik felébe feldarabolt epret és porcukrot tettem, majd megszórtam a maradék mogyoróval. A leveles tésztából formával korongokat szúrtam (18 db lett) és meghintettem porcukorral, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon addig sütöttem, amíg a tészta aranybarna lett. Amikor majdnem kihűlt, kettévágtam és beletöltöttem a csodás gyümölcsös habos krémeket. Az egyikbe dinnyéset, a másikba epreset.
Vegyesen tálra teszem őket (feltéve, ha maradt belőle) csinosan elrendezem, eperrel gyöngyökkel és lime levéllel díszítem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése