2011. március 19., szombat

Szárított kandírozott narancshéjjal töltött túrókrémes palacsinta, vaníliamártással


Hozzávalók a palacsinta tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 100 ml habtejszín
  • 150 dkg porcukor
  • 2 ek szárított kandírozott narancshéj
  • ½ citrom leve
Vaníliamártáshoz:
  • 0,5 l tej
  • 2 tojás sárgája
  • 5 gkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 ek liszt

Elkészítés:
A palacsintához a vajat, a porcukrot és a tojás sárgákat habosra keverem kézi robotgéppel. A tejet és a lisztet apránként hozzáadom folyamatos keverés közben. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral felverem, és a masszához adom óvatosan. A palacsintáknak csak az egyik oldalát sütöm meg, tálra csúsztatom és beterítem a töltelékkel. Háromszögre hajtogatom. A töltelék elkészítése, a túrót összetöröm villával és hozzáadom a porcukrot, meg a habtejszínt. Habosra keverem és beleszórom a narancshéjat, belefacsarom a fél citrom levét. Ha megtöltöttem az összes palacsintát sütőtálra teszem, és 20 perce beteszem 160°C-os sütőbe.
Addig elkészítem a vaníliamártást. A lisztet, a cukrot és a tojás sárgákat csomómentesre keverem, majd apránként hozzáadom a tejet. Kikaparom a vaníliarúd belsejét és beledobom a tejbe a rúddal együtt. Folyamatosan kevergetve kézi habverővel, felfőzöm a mártást. Mielőtt besűrűsödne, kiveszem a vanília rudat.
Tálaláskor a palacsintákat elrendezem és meglocsolom a sodóval. Díszítés után élvezettel elfogyasztom..
                                                                      ...mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: