Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 4 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 100 ml habtejszín
- 150 dkg porcukor
- 2 ek szárított kandírozott narancshéj
- ½ citrom leve
Vaníliamártáshoz:
- 0,5 l tej
- 2 tojás sárgája
- 5 gkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A palacsintához a vajat, a porcukrot és a tojás sárgákat habosra keverem kézi robotgéppel. A tejet és a lisztet apránként hozzáadom folyamatos keverés közben. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral felverem, és a masszához adom óvatosan. A palacsintáknak csak az egyik oldalát sütöm meg, tálra csúsztatom és beterítem a töltelékkel. Háromszögre hajtogatom. A töltelék elkészítése, a túrót összetöröm villával és hozzáadom a porcukrot, meg a habtejszínt. Habosra keverem és beleszórom a narancshéjat, belefacsarom a fél citrom levét. Ha megtöltöttem az összes palacsintát sütőtálra teszem, és 20 perce beteszem 160°C-os sütőbe.
Addig elkészítem a vaníliamártást. A lisztet, a cukrot és a tojás sárgákat csomómentesre keverem, majd apránként hozzáadom a tejet. Kikaparom a vaníliarúd belsejét és beledobom a tejbe a rúddal együtt. Folyamatosan kevergetve kézi habverővel, felfőzöm a mártást. Mielőtt besűrűsödne, kiveszem a vanília rudat.
Tálaláskor a palacsintákat elrendezem és meglocsolom a sodóval. Díszítés után élvezettel elfogyasztom..
...mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése