Szeretek kísérletezni a formákkal, az ízekkel, és szeretem a nem szokványos, sőt szinte bizarr kompozíciókat. Szeretem újragondolni a már megszokott és jól bevált kedvenceinket, és valami teljesen más formában előadni. Természetesen a hozzávalókat, az alkotó elemeket nem változtatom meg, így az íz a régi ismerős a látvány pedig a nem várt idegen. E két dolog kombinációja miatt lesz a recept a sajátom, mert hozzátettem valamit, amitől csak az enyém….
Hozzávalók:
- 12 db kelbimbó
- 12 szelet füstölt sonka, vagy bacon
- 20 dkg rizs
- 40 dkg csirkemell darálva
- (bármilyen hús megfelel, nekem ez volt itthon)
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, ételízesítő, sütő margarin
- tejföl vagy tejszín, tojás, bors,
- szerecsendió, só
- 12 személyes muffin sütő
Elkészítés:
A rizst megfőzöm, a darált húst olajon és vöröshagymán megpirítom, majd fölöntöm vízzel, vagy alaplével és készre főzöm. A muffin formát kivajazom és mindegyikbe egy-egy sonkát teszek. Erre jön a rizs, majd a húsos ragu. Végül a megpárolt kelbimbókat félbe vágom és mindegyik muffin tetejére ráültetek két felet. Az egészet meglocsolom tejföl vagy tejszín, tojással,borssal, sóval összekevert elegyével és a sütőbe tolom kb. 30 percre, és 180 C °-on készre sütöm.
Ízlésesen tálalom, és már eszem is,
mert enni jó!
4 megjegyzés:
ez egész jó ötlet, mármint a muffin formában való sütés...
bár, én a cserépre gondoltam, vettem 3db mini virágcserepet és abban...
kíváncsi vagyok, hogy a virágcserépben milyen lesz...
ma újra gondolt rakott krumplit csinálok, és szuflé formában sütöm meg. Ha van kedved próbáld ki azt is.
egyenlőre idő hiányában, hagyományosan jénaiban készült el... :) majd egy nyugodtabb időszakban, mikor csak én bitorlom a konyhát, akkor kísérletezek.. ez vmikor jövő hét... :)
feltettem a rakott burgonya szuflét, tényleg isteni lett. jövő hétvége már húsvét...rengeteg ötletem van, csak győzzem megvalósítani...várlak a "virtuális konyhámban" :-)
Megjegyzés küldése