A hal, legyen az bármilyen, nagyon egészséges. Nagyjából havonta egyszer én is belecsempészem az étrendünkbe. Az egyik szupermarketben pont akciós volt a tőkehal filé, így hamar meg is győztem magamat, átrendeztem a gondolataimat. és már meg is született a legújabb halas receptem.
Hozzávalók:
- 2 cs fagyasztott tőkehal filé
- 1 üveg szeletelt gomba
- 20 dgk 3 színű rizs
- 3 db poc-choi
- 4-5 levél medvehagyma
- póréhagyma
- 1 cs koriander zöld
- 1 cs petrezselyem zöld
- 1 cs kakukkfű
- egy kevés tejszín
- 1 ek szójaszósz
- narancshéj
- ½ lime leve
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek. A hal mindkét oldalát bedörzsölöm zöld citrom levével, sóval, borssal és olívaolajjal, majd megsütöm a serpenyőben. Kiveszem és melegen tartom egy tálon a halat, és a visszamaradt zsiradékon megpárolom a poc-choit kb. 20-25 perc alatt. Egy másik edényben vizet forralok és a rizst a narancshéjjal megfőzöm. Közben a gombát is elkészítem. A pórét apróra vágom és olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a gombát és pirítom egy pár percig, majd a felaprított kakukkfüvet, medvehagymát, koriander zöldet és petrezselymet is beleteszem és rövid kevergetés után felöntöm a szójaszósszal és a tejszínnel. Puhára párolom fedő alatt, majd mikor elkészült fedő nélkül lepirítom.
A tálalás maradt csak hátra, na meg persze az elfogyasztása. Azt hiszem nekem egyikkel sincs gondom. Megyek is…
..mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése