Hozzávalók:
- 250 ml habtejszín
- 250 ml ricotta
- 180gr natúr görög joghurt
- 20 gr zselatin fix
- 20 dkg porcukor
- 2 cs habfixáló
- 40 db (12 dkg) babapiskóta korong
- 25 dkg eper negyedelve
- 10 dkg eper kockára vágva
- citrom leve
- eper aroma
Elkészítés:
A ricottát a joghurttal és a cukorral simára keverem. A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verem, majd a zselatint 100 ml vízben feloldom és felmelegítem. Belekeverem a túrós krémbe és hozzáadom a tejszínhabot óvatosan. Majd a vágott epret is belekeverem és pici citrom levével ellensúlyozom az édes ízt.
A korongokkal egy kapcsos torta formát kibélelek (az oldalát is) és a negyedelt epreket belehalmozom. Beletöltöm a túrókrémet és egyenletesen eloszlatom a formában. A fagyasztóba teszem 2-3 órára.Díszítem a tetejét tálalás előtt grapefruittal, naranccsal, eperrel, néhány szem szőlővel, mentalevéllel. Végül meghintem porcukorral. Nagyon finom és pikáns tavaszi desszert. A harmadik szeletnél már kénytelen voltam vissza fogni magamat.......
... mert enni olyan jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése