Igazság szerint számomra a hétvégi reggeli ugyanolyan fontos, mint akár az ebéd vagy a vacsora. Szeretem, ha jól indul a nap, és ehhez hozzá tartozik a megfelelő reggeli étkezés is, mert ez megalapozza az egész napot. Többnyire meleg reggelivel ébresztem a családomat. Nálunk a hétvégi étkezések szinte szertartássá váltak. Most tartalmasabb falatokkal leptem meg őket, hiszen már csak a vacsoránál találkozunk, és addig ki kell bírniuk a főztöm nélkül…Sajnos ezen a hétvégén nem sok időt tudok tölteni a konyhában, mert más elfoglaltságom van, de ígérem a jövő héten bepótolom…
Villásreggeli:
- 2 tojás/fő
- 1 szelet sonka/fő
- darabka sajt
- újhagyma, paprika, paradicsom,
- édeskömény,cukkini, vagy bármilyen zöldség
- jégsaláta, retek, kígyó uborka,
- olívaolaj, citrom leve, só, bors
A négyszemélyes kis grillezőmet,(amit nagyon imádok, mert isteni reggeliket és vacsikat lehet vele készíteni) előveszem és bekapcsolom. Mire a kellő hőfokra melegszik, addigra előkészítem a hozzávalókat. (Természetesen ugyanúgy el lehet készíteni serpenyőben is a tűzhelyen.) A grillező lapon megsütöm a sonka szeleteket néhány csepp olívaolajon, majd a pici serpenyők aljára teszem és rászórom a felaprított újhagymát. Hagyom, hogy együtt süljenek, közben a grillező tetején elhelyezem a felszeletelt zöldségeket és grillezem. Isteni illatok terjengnek a konyhában, már nagyon éhes vagyok. A serpenyőkbe beleütök egy-egy tojást és a tetejét megszórom sóval, borssal, rádobok egy darabka sajtot is.. Közben a grillezőn megforgatom a zöldségeket. Felszeletelem a cibattát és, amikor elkészülnek, a zöldségek a helyére teszem a cibatta korongokat és megpirítom a vissza maradt ízletes zsiradékon. Salátával tálalom. Higgyétek el, hogy elégedett arcokat hagyok magam mögött ezen a napon is.
Jó reggelit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése