Nem kell mást tenned, csak kövedet, a receptemet …
Sajttorta sült gyümölccsel és fagyival
Hozzávalók:
- 500 gr mascarpone
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- rumaroma ízlés szerint
- vanília kivonat 2 kupak
- 1 cs győri zabfalatok
- olvasztott vaj, vagy margarin
- mandula aroma 1 kupak
- eper, füge, vilmos körte
- kompót körte,citrom
- száraz fehérbor
- barnacukor
- ánizsos fahéjas nádcukor
- bazsalikom, rozmaring
- vanília fagyi
Elkészítés:
ánizsos fahéjas nádcukorral, 1 kupak vanília kivonattal és egy pici mandula aromával eldolgozom. Sütő forma alját kibélelem a felével. A mascarponét elkeverem a tojások sárgájával, a porcukorral, az 1 kupak vaníliával és a rumaromával. Ráöntöm a kekszre és elsimítom. A maradék kekszet rászórom, és egy tányérban nehezéket teszek a tetejére. Mélyhűtőbe teszem 4-5 órára. Nem kell, hogy megfagyjon, csak vágható állagú legyen. Közben elkészítem a sült gyümölcsöket. Az epret, a fügét és a körtéket és a citromot megmosom és felvágom. Egy serpenyőben margarint olvasztok, barnacukrot és ánizsos fahéjas nádcukrot karamellizálok. Beleteszem a gyümölcsöket és a bazsalikomot, rozmaring ágat és egy kis fehérborral nyakon öntöm. Fedőt teszek rá és párolom. Amikor kellő állagú, akkor leveszem a fedőt és picit elforralom a fehérbort. Olyan káprázatos illata van, hogy el sem tudom mondani. Tálaláskor a sajttorta szelet mellé teszek egy merőkanálnyi gyümölcsöt és egy gombóc fagyit. Menta levéllel díszítem.
Érdemes még egy adagot készíteni, mert nem lehet betelni vele...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése