Ha húsvét, akkor nyúl. De mivel az én lányom már húsz éves, ezért hozzá leves formájában jött a nyuszi. Igazán tartalmas a gomba a karfiol és a zöldségek sokasága miatt, különleges íz világát pedig a friss tárkony a kapor és a kakukkfű összhangja adja. Nemrégiben az egyik áruházláncnál akciós volt a nyúlhús, akkor gondoltam ki ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 0,5 kg nyúl lapocka
- 20 dkg friss gomba
- 1 kis fej karfiol
- 3 db sárgarépa
- 1 db gyökér
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zeller
- 1 csokor tárkony
- 2 szál friss kakukkfű morzsolva
- friss kapor
- 3-4 db babérlevél
- 2 ek liszt, 2 tk édes pirospaprika
- paprika, paradicsom
- 2 l alaplé
- tejszín, só, bors
- tojás és liszt
Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, megmosom, és felkarikázom. A karfiolt rózsáira szedem és megmosom. A gombát megpucolom, felszeletelem és megmosom. Egy fazékban olajat hevítek, rádobom a zöldségeket és megdinsztelem. Meghintem a liszttel és a pirospaprikával, elkeverem és felöntöm az alaplével. Hozzáadom a húst, a paprikát paradicsomot, babérlevelet, petrezselymet, zellert, tárkonyt, kakukkfüvet és a kaport. Megfőzöm a levest, közepes lángon.
Ha elkészült, a lisztből és tojásból galuskát szaggatok bele, majd tejszínnel dúsítom. Ekkor már csak összerottyantom és ha kell, utóízesítem.
Tálaláskor a tetejére friss petrezselymet szórok.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése