2011. április 17., vasárnap

Padlizsán krémleves krutonnal


Szokás szerint krémlevest főztem, de most padlizsánból. Nem tudok betelni a sült padlizsán látványával, illatával, és már főzés közben türelmetlen kisgyermekként várom, hogy elkészüljön és ehessem….Kóstolás…hmm….

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • friss kakukkfű, 
  • petrezselyem, zeller,
  • őrölt kömény, 
  • só, bors
  • paprika, paradicsom
  • olívaolaj
  • csirke alaplé
  • 100 ml tejszín




Elkészítés:
A padlizsánt hosszanti irányban kettévágom sütőlemezre helyezem, besózom és borsozom, majd olívaolajjal meglocsolom. Előmelegített sütőben  kb:200C °-n gyönyörűen megsütöm.
Ha elkészült leveses fazékba teszem a többi zöldséggel együtt és felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, fűszerezem és készre főzöm. Turmixgépben pépesítem tejszín hozzáadásával. Végezetül összeforralom és utóízesítem, ha szükséges. Tálaláskor krutont kínálok hozzá. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: