2011. április 10., vasárnap

Egy könnyű vacsora, rántott tök salátával


Mostanra már mindenki megéhezett, jöhet hát egy könnyű levezető vacsora.
Hiszitek vagy sem, ezt is fél óra alatt hoztam össze, ebben már a tálalás és a fotózás is benne van. Na lássuk…

Hozzávalók:
  • 1 db  bébi tök
  • 2 db tojás a panírhoz
  • liszt a panírhoz
  • pankó (japán kenyérmorzsa) a panírhoz
  • szárított kapor a panírhoz
  • só, bors
Salátához:
  • jégsaláta, retek, kígyóuborka, paprika,
  • pirított gomba, olívaolaj, citrom leve,
  • szárított kapor, friss petrezselyem,
 A tököt felszeletelem, besózom és félreteszem. A salátát összeállítom, minden hozzávalót felszeletelek, a gombát megpirítom olajon, megszórom petrezselyemmel és kaporral. Hozzáadom a saláta többi eleméhez és ráöntöm az olívaolajas citromos dresszinget. Tálra helyezem. Közben a tökről papírtörlővel leitatom a kiengedett vizet, felütöm a tojásokat és sóval, borssal szárított kaporral felverem habosra. Beleforgatom a tököt a lisztbe, tojásba és a pankóba, majd forró olajban ropogósra sütöm. Azonnal, forrón tálalom a salátával. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és könnyen emészthető vacsora.

                                                                                                    Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: