Mostanra már mindenki megéhezett, jöhet hát egy könnyű levezető vacsora.
Hiszitek vagy sem, ezt is fél óra alatt hoztam össze, ebben már a tálalás és a fotózás is benne van. Na lássuk…
Hozzávalók:
- 1 db bébi tök
- 2 db tojás a panírhoz
- liszt a panírhoz
- pankó (japán kenyérmorzsa) a panírhoz
- szárított kapor a panírhoz
- só, bors
Salátához:
- jégsaláta, retek, kígyóuborka, paprika,
- pirított gomba, olívaolaj, citrom leve,
- szárított kapor, friss petrezselyem,
A tököt felszeletelem, besózom és félreteszem. A salátát összeállítom, minden hozzávalót felszeletelek, a gombát megpirítom olajon, megszórom petrezselyemmel és kaporral. Hozzáadom a saláta többi eleméhez és ráöntöm az olívaolajas citromos dresszinget. Tálra helyezem. Közben a tökről papírtörlővel leitatom a kiengedett vizet, felütöm a tojásokat és sóval, borssal szárított kaporral felverem habosra. Beleforgatom a tököt a lisztbe, tojásba és a pankóba, majd forró olajban ropogósra sütöm. Azonnal, forrón tálalom a salátával. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és könnyen emészthető vacsora.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése