2011. április 10., vasárnap

Gesztenyés –diós nápolyi


Mivel tényleg nem volt időm még a desszertre sem, ezért gyorsan körül néztem mi is van itthon, amiből egy egyszerű hamar elkészíthető, finom édességet tudnék csinálni. Az egész receptet az ostya és a gesztenye massza (ami a karácsonyi sütés-főzésből maradt meg) mennyiségéhez igazítottam. Ez lett belőle, kóstoljátok meg ti is.

Hozzávalók:
  • 3 db Ziegler ostyalap
  • 1 egész tojás
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg darált dió
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 12,5 dkg gesztenye massza
  • 12,5 dkg porcukor
  • ízlés szerint rumaroma

Elkészítés:
Az ostyalapokat félbevágom, hogy hat egyenlő nagyságú tésztám legyen. A kristálycukrot a tojással habosra keverem, majd lassú tűzön felmelegítem és beledobom a margarint. Gyors keverés mellett megvárom, amíg felolvad a margarin, hozzáadom a darált diót és a fahéjat. Ekkor már leveszem a tűzről és kikeverem simára. A gesztenye masszát a porcukorral és a rumaromával habosra keverem. Most jön az ostya megtöltése. Az alsó két lapot megkenem diós töltelékkel, a következőt a gesztenyéssel, majd megint a két diós lap következik. A tetejére az utolsó üres ostyát helyezem, és alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem kb.1-2 órára. Érdemes a tetejére súlyt tenni. Tálaláskor meghintem porcukorral és felszeletelem.
 
                                                                            Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: