Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 12 szelet bacon
- 10 dkg spenót
- 12 levél medvehagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 50 gr tejszínes krémsajt
- 100 ml tejszín
- 10 dkg margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej karfiol (kb:80 dkg)
- 1 tojás sárgája
- só, őrölt bors, szerecsendió, olívaolaj
A csirkemellet felszeletem, sózom, borsozom és mind két oldalát elősütöm. A spenótot megfonnyasztom olívaolajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és pár percig kevergetem. Felöntöm 100 ml tejszínnel és beleteszem a krémsajtot. Lassú tűzön 5 percig rotyogtatom, majd belekeverem a margarint. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezem, néhány perc múlva lehúzom a tűzről és belekeverem a tojás sárgáját. Közben a karfiolt rózsáira szedem és megpárolom.
A sütő forma aljára öntöm a spenótos szósz felét és beterítem a 12 szelet baconnel úgy, hogy a bacon vége kilógjon a formából. Erre jön egy sor csirkemell, majd beterítem 6 db medvehagyma levéllel. Rászórom a reszelt sajtot és elrendezem a karfiolt rajta. Majd a maradék csirkemell és medvehagyma következik. Végezetül ráöntöm a szósz másik felét és vissza hajtogatom a bacon végeket. Előmelegített sütőben 200C °-on nagyjából 40 percig sütöm. Gyönyörű piros lesz a teteje, ami később az alja lesz tulajdonképpen, mert amikor elkészül egy szép pecsenyés tálra borítom, ész szeletelem. Valamilyen könnyű tavaszi frissítő salátával tálalom és füstösre pirított cibattával kínálom.
Saláta hozzávalói:
- 1 fej freeze saláta
- 2 szál újhagyma
- mentalevél, citromlevél
- 2 db vajretek
- 1/4 kígyó uborka
- grapefruit, narancs
- néhány szem szőlő
- 1/2 citrom leve
- olívaolaj, só, bors, édes chili szósz
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése