2011. március 6., vasárnap

Édes hagyma leves, kecskesajtos pirítóssal


Nagyon szeretem a francia hagymalevest, és a hagymakrém levest. Ebből kiindulva kifejlesztettem a saját levesemet, ami édes hagymából készül. Kecskesajtot olvasztok a pirítós tetejére és forrón tálalom.

Hozzávalók:
  • 2 nagy fej édes hagyma
  • 2 liter húsleves
  • vaj, só, bors, őrölt kömény,
  • szerecsendió, kakukkfű,
  • 2 ek liszt, parmezán,
  • kecskesajt, néhány szelet barna kenyér
  • olívaolaj
Elkészítés:

A hagymát felkarikázom és vajon megpirítom. Rászórom a köményt, szerecsendiót, belemorzsolom a kakukkfüvet, rászórom és a lisztet, majd felöntöm a húslevessel. Nagyjából 30 percig főzöm, azután a hagyma felét kiszedem és egy merőkanál levessel össze turmixszolom. Ezután a visszaöntöm az edénybe, végül ízesítem sóval, őrölt borssal, és egy pici reszelt parmezánnal.Néhány szelet barna kenyeret megpirítok, majd kecskesajtot olvasztok rá a sütőben és meglocsolom olívaolajjal.
Ez a fenséges íz elégedettséggel tölt el……
                                                                                                                                                                                     …mert enni nagyon jó!

Nincsenek megjegyzések: