2015. május 2., szombat

Kókusztejes spárgakrém leves

Egy csodálatos levest szeretnék nektek mutatni. Fehér és zöld spárga házasításával, némi karalábé és répa társaságában készült lágy, selymes, krémes és fantasztikus ízek kavalkádja. A tetején friss petrezselyemmel, korianderrel és snidlinggel. Érdemes kipróbálni és elmerülni ebben a mennyei ízvilágban......


Hozzávalók:
  • 1/2 csomag fehér spárga
  • 1/2 csomag zöld spárga
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 szál sárgarépa és gyöké
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • snidling
  • 1/2 lime leve
  • paprika, paradicsom, só, bors
  • 400 ml kókusztej, alaplé vagy víz

 Elkészítés:

A spárgát és a zöldségeket megtisztítom. A sárgák csúcsát leválasztom és félreteszem, ezt majd tálaláskor fogom használni. Egy fazékba teszem a feldarabolt zöldségeket a paprikát és paradicsomot, majd felöntöm annyi alaplével, vagy vízzel, hogy bőven ellepje azokat. Felforralom, sóval borssal ízesítem és puhára főzöm. Mielőtt teljesen megpuhulna adok hozzá egy csokor friss petrezselymet.Ha elkészült, összeturmixolom a kókusztejjel és ízesítem egy fél lime levével, sóval és borssal.

Tálaláskor vágott petrezselyemmel, korianderrel, snidlinggel és a spárgák csúcsával díszítem.
Isteni illatok és ízek , egy igazán remek ebéd kezdete.......

Nincsenek megjegyzések: