2011. április 10., vasárnap

Kényeztető reggeli


Igazság szerint számomra a hétvégi reggeli ugyanolyan fontos, mint akár az ebéd vagy a vacsora. Szeretem, ha jól indul a nap, és ehhez hozzá tartozik a megfelelő reggeli étkezés is, mert ez megalapozza az egész napot. Többnyire meleg reggelivel ébresztem a családomat. Nálunk a hétvégi étkezések szinte szertartássá váltak. Most tartalmasabb falatokkal leptem meg őket, hiszen már csak a vacsoránál találkozunk, és addig ki kell bírniuk a főztöm nélkül…Sajnos ezen a hétvégén nem sok időt tudok tölteni a konyhában, mert más elfoglaltságom van, de ígérem a jövő héten bepótolom…

Villásreggeli:

  • 2 tojás/fő
  • 1 szelet sonka/fő
  • darabka sajt
  • újhagyma, paprika, paradicsom,
  • édeskömény,cukkini, vagy bármilyen zöldség
  • jégsaláta, retek, kígyó uborka, 
  • olívaolaj, citrom leve, só, bors
A négyszemélyes kis grillezőmet,(amit nagyon imádok, mert isteni reggeliket és vacsikat lehet vele készíteni) előveszem és bekapcsolom. Mire a kellő hőfokra melegszik, addigra előkészítem a hozzávalókat. (Természetesen ugyanúgy el lehet készíteni serpenyőben is a tűzhelyen.) A grillező lapon megsütöm a sonka szeleteket néhány csepp olívaolajon, majd a pici serpenyők aljára teszem és rászórom a felaprított újhagymát. Hagyom, hogy együtt süljenek, közben a grillező tetején elhelyezem a felszeletelt zöldségeket és grillezem. Isteni illatok terjengnek a konyhában, már nagyon éhes vagyok. A serpenyőkbe beleütök egy-egy tojást és a tetejét megszórom sóval, borssal, rádobok egy darabka sajtot is.. Közben a grillezőn megforgatom a zöldségeket. Felszeletelem a cibattát és, amikor elkészülnek, a zöldségek a helyére teszem a cibatta korongokat és megpirítom a vissza maradt ízletes zsiradékon. Salátával tálalom. Higgyétek el, hogy elégedett arcokat hagyok magam mögött ezen a napon is.
 
                                                                                                 Jó reggelit!

Nincsenek megjegyzések: