Spárga minden mennyiségben. Ilyenkor nyáron szinte minden héten megjelenik a piacon valami új, ami izgalomba hoz. A spárga adja magát, hiszen bármikor és bármivel kombinálható. Tehát egyértelmű, hogy a mai ebédben is főszerepet kap. De az igazán izgalmas az, hogy mivel kombinálom. A piacon vásároltam, amikor megláttam egy gyönyörű nagy szelet görögdinnyét, és innen már adta magát, hogy dinnye salátát fogok készíteni a spárga mellé. A végeredmény fantasztikus lett.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 csokor zöld spárga
- 1 csokor kapor
- 4 szelet prosciutto sonka
- 200 ml tejszín
- 1 db natur tömlős sajt
- só, bors
- sütőmargarin
- néhány szem újburgonya
Salátához:
- 2 marék ruccola
- 1 db buffalo mozzarella
- 1 szelet édes görögdinnye
- olívaolaj
- citom leve
- só, bors
Elkészítés
A csirkemellet 8 egyenlő szeletre osztom, befűszerezem és elősütöm margarinon. A spárgát megtisztítom, blansírozom sós cukros, citromos vízben. Majd ugyanebben a vízben előfőzöm az újburgonyát. A sonkát félbe vágom és belecsomagolok egy szelet húst néhány szál spárgát és egy szál kaprot. Sütő tálba helyezem a 8 batyut és meglocsolom tejszínnel és a tömlős sajtot elosztom egyenletesen. Előmelegített sütőben 200 –on 40 percet sütöm. Az újburgonyát a vissza maradt margarinon megpirítom és végül felaprított kaporral meghintem. A ruccolát tálba teszem és ráhalmozom a felkockázott dinnyét és a rusztikusra tépkedett mozzarellát, majd meglocsolom olívával, citrom levével és sóval, borssal ízesítem. Tálalok és elmerülök az ízek harmóniájában. Kitűnően kiegészíti egymást a dinnye édes zamata és a kesernyés ruccola.
Bocsi, de nekem mennem kell……………..
…mert ennem kell!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése