2011. június 5., vasárnap

Csőben sült spárga, kapros újburgonyával, ruccolával és dinnyével


Spárga minden mennyiségben. Ilyenkor nyáron szinte minden héten megjelenik a piacon valami új, ami izgalomba hoz. A spárga adja magát, hiszen bármikor és bármivel kombinálható. Tehát egyértelmű, hogy a mai ebédben is főszerepet kap. De az igazán izgalmas az, hogy mivel kombinálom. A piacon vásároltam, amikor megláttam egy gyönyörű nagy szelet görögdinnyét, és innen már adta magát, hogy dinnye salátát fogok készíteni a spárga mellé. A végeredmény fantasztikus lett.

Hozzávalók:
  • 1 db csirkemell
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csokor kapor
  • 4 szelet prosciutto sonka
  • 200 ml tejszín
  • 1 db natur tömlős sajt
  • só, bors
  • sütőmargarin
  • néhány szem újburgonya
 Salátához:

  • 2 marék ruccola
  • 1 db buffalo mozzarella
  • 1 szelet édes görögdinnye
  • olívaolaj
  • citom leve
  • só, bors





Elkészítés
 A csirkemellet 8 egyenlő szeletre osztom, befűszerezem és elősütöm margarinon. A spárgát megtisztítom, blansírozom sós cukros, citromos vízben. Majd ugyanebben a vízben előfőzöm az újburgonyát. A sonkát félbe vágom és belecsomagolok egy szelet húst néhány szál spárgát és egy szál kaprot. Sütő tálba helyezem a 8 batyut és meglocsolom tejszínnel és a tömlős sajtot elosztom egyenletesen. Előmelegített sütőben 200 –on 40 percet sütöm. Az újburgonyát a vissza maradt margarinon megpirítom és végül felaprított kaporral meghintem. A ruccolát tálba teszem és ráhalmozom a felkockázott dinnyét és a rusztikusra tépkedett mozzarellát, majd meglocsolom olívával, citrom levével és sóval, borssal ízesítem. Tálalok és elmerülök az ízek harmóniájában. Kitűnően kiegészíti egymást a dinnye édes zamata és a kesernyés ruccola.
Bocsi, de nekem mennem kell……………..
                                                                       …mert ennem kell!

Nincsenek megjegyzések: