- 50 dkg vargánya
- 1 db kisebb padlizsán
- 10 dkg feta
- 2 marék görög széna
- 2 marék ruccola
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor újhagymaszár
- 4-5 levél bazsalikom
- 4-5 levél menta
- ½ lime leve
- 1 fej fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors,
- barna kenyér, vagy rozskenyér
Elkészítés:
A padlizsánt felszeletelem hosszában, sózom, borsozom és meglocsolom olívaolajjal.
Sütőlemezre terítem a fokhagymával és a paradicsommal együtt 180 C °-on kb. 35-40 percig sütöm.
Ez alatt elkészítem a vargányát. Olívát hevítek egy serpenyőben és rádobom a vargányát. Addig pirítom, amíg összeesik és elveszti a víztartalmát. Sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel megszórom. Puhára párolom kb. 10 perc alatt, és a végén hozzáadom a felkockázott fetát és a bazsalikom leveleket. Elkészítem a saláta öntetet. Olívaolajat, apróra tépkedett mentát, és a lime levét kikeverem, sóval és borssal ízesítem. Tálaláskor egy megpirított szelet barna vagy rozsos kenyérre halmozom a salátát, egy keveset lottyantok az öntetből, majd padlizsánt, és vargányát adagolok, végül a tetejére ültetem a sült fokhagymát, paradicsomot.
Sütőlemezre terítem a fokhagymával és a paradicsommal együtt 180 C °-on kb. 35-40 percig sütöm.
Ez alatt elkészítem a vargányát. Olívát hevítek egy serpenyőben és rádobom a vargányát. Addig pirítom, amíg összeesik és elveszti a víztartalmát. Sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel megszórom. Puhára párolom kb. 10 perc alatt, és a végén hozzáadom a felkockázott fetát és a bazsalikom leveleket. Elkészítem a saláta öntetet. Olívaolajat, apróra tépkedett mentát, és a lime levét kikeverem, sóval és borssal ízesítem. Tálaláskor egy megpirított szelet barna vagy rozsos kenyérre halmozom a salátát, egy keveset lottyantok az öntetből, majd padlizsánt, és vargányát adagolok, végül a tetejére ültetem a sült fokhagymát, paradicsomot.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése