2011. június 12., vasárnap

Egyszerű, de nagyszerű: zöldborsó leves

Imádom a zsenge fejteni való zöldborsót, ahogy roppan az ujjaim alatt a héja és belepereg a sok apró szem az edénybe. Üde, friss és édes az íze. Jó érzés a nagy tál borsóban turkálni és arra gondolni, hogy nemsokára elkészül a csodás leves. Előveszek egy csokor petrezselymet és belefelejtkezem az illatok harmóniájába, amit a tál borsó és a petrezselyem nyújt számomra. Egyszerű, hamar elkészül, és fenséges íze van. Igen, ez a zöldborsóleves.....

Hozzávalók:


  • 1 kg friss, édes, fejteni való zöldborsó
  • 1 csokor zöldség
  • 1 csokor petrezselyem és zeller
  • csirke aprólék
  • 2 ek liszt
  • olaj, ételízesítő, bors
  • 2 l csirke alaplé
  • paprika, paradicsom, fokhagyma, hagyma





Elkészítés:
A kifejtett zöldborsót megmosom, a zöldségeket megpucolom és felkarikázom és olajat hevítek egy fazékban.
Rádobom a borsót és a zöldségeket és megpirítom, majd megszórom a liszttel, és felöntöm az alaplével. Amikor elkezd forrni, akkor beleteszem a petrezselymet, zellert és a csirke aprólékot, paprikát paradicsomot és a hagymákat. Ételízesítőt és borsot adok hozzá ízlés szerint. Kis lángon főzöm, amíg minden eleme megpuhul. Ennyi az egész és már tálalom is. A tetejét vágott petrezselyemmel díszítem.
                                                                             Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: