2011. június 13., hétfő

Rakott karfiol


Levezetésképpen egy egyszerű, mi minden van itthon, abból lesz az ebéd című fejezet következik. Körülnéztem a hűtőben és találtam sonkát, sajtot, tojást, tejszínt, karfiolt, egy kis darált húst, meg némi fantáziát. Ebből lett a rakott karfiol.

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg darált hús
  • 3 szelet prágai sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kis fej hagyma
  • 100 ml tejszín
  • 1 tk őrölt kömény,kakukkfű
  • pirospaprika, só, bors
  • olaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és roppanósra főzöm sós, őrölt köményes vízben. Egy formát kivajazok és kibélelem 2 szelet sonkával. Közben a hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rádobom a pirospaprikát és a darált húst és együtt tovább pirítom. Felöntöm 3 dl vízzel, fűszerezem kakukkfűvel és ételízesítővel és majdnem készre főzöm. A tejszínt elkeverem a tojás sárgájával és a reszelt sajttal, sózom és megborsozom. A kibélelt formába öntöm a fele tejszínes sajtos mártást és a húsos ragut, majd ráhalmozom a karfiolt. Ezután a húsos ragu és a mártás másik fele következik. A végén betakarom a harmadik szelet sonkával. Előmelegített 180 C °-os sütőbe tolom és kb: 40-50 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor szeletelem és salátával kínálom.
                                                                Jó átvágyat!

Nincsenek megjegyzések: