Hozzávalók:
- 50 dkg friss filézett lazac
- 1 friss csokor kapor
- 1 csokor friss zöld spárga
- 1 db kókusztej konzerv (400ml)
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 szál friss menta
- 1 db pici babcsíra konzerv
- olívaolaj, só, őrölt bors, szójaszósz
Elkészítés
A lazacot felszeletelem és bepácolom olívaolaj, citromlé, lime leve, aprított kapor, menta, bazsalikom és pici fehérbor elegyébe. Elkészítem a thai szószt. A spárgát kis darabokra szeletelem és wokban szójaszószt hevítek. Beleteszem a spárgát és megpárolom 3-4 perc alatt. Hozzáadom a babcsírát és a felaprított koriandert, mentát, petrezselymet és felöntöm a kókusztejjel. Lime levét facsarom hozzá, sóval, őrölt borssal ízesítem és összerottyantom. Előveszem a lazacot és egy serpenyőben minden oldalát kérgesre sütöm. (ez néhány perc csupán). Az üvegtésztát leforrázom annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt hagyom, hogy felszívja az összes vizet.
Tálalok......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése