Ilyenkor nyáron a legkellemesebb desszert a fagyi. Hűsít, csodás íze van, és sok benne a boldogság hormon.Kell ennél több? Hát igen! Nekem semmi nem elég jó....szokták ezt mondani azok,akik ismernek,és tényleg így van....
Megmutatom, hogy számomra mit jelent a fagylalt desszert. Azt hiszem, ez már kielégíti az összes igényemet (már amit egy fagylatos desszerttől elvárhatok)
- Hozzávalók
- 1 doboz bourbon vanília fagylalt
- 4-5 db kajszibarack
- 20 dkg eper
- 1 cs kesudió
- 1 cs jóreggelt kakaós keksz
- 1 cs jó reggelt mézes-mogyorós keksz
- lime, menta
- friss bazsalikom
- fahéj, kristálycukor
Elkészítés:
A kajszibarackot megmosom és kimagozom, megszórom fahéjjal és kristálycukorral, majd vajon megpárolom egy serpenyőben. Az epret megpucolom, félbevágom és mentával bazsalikommal és fél limemal
kevés cukorral vízben sziruposra párolom. Ha elkészült a bazsalikomot és a mentát kiveszem. A fagylaltot kehelybe teszem és feldíszítem kesudióval, összetört kekszekkel és a kétféle gyümölcs szósszal meglocsolom. A tetejére tejszínhabot teszek és menta levéllel tálalom. Nem állítanám, hogy fogyókúrás, de cserébe ellenállhatatlanul fincsi....
...hát mit mondja...szerintem próbáljátok ki...élvezni fogjátok!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése