A múlt heti charlotte torta nagy sikert aratott családom körében, ezért a mai bulira egy hasonló gyümölcsös tortát készítettem. A nővérem legkisebbik lányának, Laurának a névnapját ünnepeljük, és ez lesz az ajándék. Az a jó benne, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, épp ami az idénynek megfelelő. Most eper, málna és ribizli a főszereplő. Az ünnepi hangulatot a gyümölcsökkel harmonizáló rózsaszínű masni adja, ami igazán csajos jelleget is ad a tortának. Szerintem minden 12 éves kislány örülne egy ilyen ajándéknak.
Hozzávalók:
- 500 gr mascarpone
- 200 gr porcukor
- 250 gr babapiskóta
- 500 gr eper
- 1 doboz málna
- 1 doboz ribizli
- ½ lime leve
- a húsa felvagdosva
- 1 cs zselatin fix
- díszítéshez:
- citrom és narancs héja
- csoki forgács
- diákcsemege
- piskótához:
- 9 dkg liszt
- 9 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét a csipet sóval keményre verem. Lassan hozzáadom a sárgákat és a cukrot is. Majd a lisztet is hozzá szitálom és összeforgatom. Kerek 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazok és kilisztezek, beleöntöm a piskóta tésztáját és 180 C ° előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ez alatt elkészítem a krémet. A mascarponét habosra keverem a 250 gr apróra vágott eperrel és a porcukorral és egy fél lime levével. Hozzáadom a zselatin fixet és alaposan elkeverem, majd a hűtőbe teszem, amíg a piskóta ki nem hűl.A gyümölcsöket megtisztítom és porcukorral meghintem. A kihűlt piskóta tetejére egyenletesen eloszlatom a krémet, majd körberakom babapiskótával, és visszateszem a kapcsot a formára egy éjszakára hűtőbe teszem a süteményt. Tálalás előtt leszedem a kapcsot és tálra helyezem a tortát. Elrendezem a gyümölcsöket, reszelt narancs és citromhéjjal, diák csemegével megszórom a tetejét és átkötöm egy szép szalaggal.
Boldog névnapot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése