Egy egy igazán pikáns ebédet csináltam. Saját készítésű barbecue szószba megfürdetett csirkeszárnyakat sütöttem, és egy könnyű nyári salátával tálaltam. Mind a tíz újjunkat megnyaltuk utána, olyan istenire sikeredett.
Hozzávalók:
- 6 db csirke szárny
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 2 dl ketchup
- 1 tk édes thai chili szósz
- 1 kupaknyi worchestershire sauce
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirke szárnyakat megtisztítom és előfőzöm húslevesben. Ha éppen nem főztök levest, akkor sós vízben, vagy alapléban is lehet. Közben elkészítem a szószt. A fűszernövényeket egy nagy tálban összekeverem a többi hozzávalóval, sózom és borsozom ízlés szerint, majd beteszem a hűtőbe.Ha a hús már félig puha, akkor kiveszem a levesből és belehempergetem a szószba. Ha minden részükön egyenletesen eloszlott a pác, akkor beteszem a hűtőbe és kb. 2 órát bent hagyom őket a pácban. Mikor már minden íz jól átjárta a szárnyakat, akkor egy nagy tepsiben, amit előzőleg sütőpapírral megágyaztam, elterítem a húsokat és 190C°-on előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.
Isteni illata van és mennyei az íze…..
salátával tálaltam….jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése