Isteni desszertet készítettem, ha éreznétek azokat az illatokat amit én érzek.....
A sült gyümölcsöknél fenségesebb illatot nem nagyon tudok elképzelni. Egyszerűen nem lehet ellenállni olyan íncsiklandó. Amikor kinyitom a sütő ajtaját, még órákig átjárja az egész lakást ez az édes, gyümölcsös illat.
Hozzávalók:
palacsintához
- 1 kerek sütőgyűrű
- 1 db tojás
- liszt, fahéj
- tej,1/2 cs sütőpor
- szénsavas ásványvíz
- csipet só,citromlé
A hozzávalókból egy nagyon sűrű palacsinta tésztát készítünk, és egy órát pihentetjük.Ha letelt a pihenő idő, teflon serpenyőben olajat hevítek és az edény közepére teszem a sütőgyűrűt. Egy merőkanállal töltök a tésztából a gyűrűbe és hagyom megsülni az egyik oldalát. Majd megfordítom a gyűrűt, és óvatosan körbe vágom a tészta szélét egy késsel, hagyom, hogy leessen a gyűrű aljára és tovább sütöm. Aminkor elkészül, tálra borítom.
Hozzávalók:
- 1 db vilmoskörte
- 4 db szilva
- 6 db füge
- barna cukor
- méz,fehérbor
- morzsolt bazsalikom
- morzsolt kakukkfű
- fahéj
- citromlé
Elkészítem a gyümölcsös álmot a palacsintához. Egy méretes sütőpapírt helyezek a sütőlemezre. A vilmoskörtét megmosom és elnegyedelem, a szilvákat megmosom és félbevágom a magot eltávolítom.
A fügéket félbevágom. Ráhalmozom a sütőpapír közepére, meghintem fahéjjal és barna cukorral ( nekem most csak kockacukor volt itthon)kakukkfűvel és bazsalikommal, meglocsolom a mézzel és a fehérborral.Végül pici cirtomlét csepegtetek rá. Összefogom a papírt, mint egy batyut és bekötöm, hogy a sok finom alkotóelem fortyoghasson a sütőben. 180C°-on előmelegített sütőben 30 percig hagyom az ízeket kiteljesedni. Amikor kinyitom a batyut, olyan bódítóan kéjes illat árad szét, hogy az már durva.
A fügéket félbevágom. Ráhalmozom a sütőpapír közepére, meghintem fahéjjal és barna cukorral ( nekem most csak kockacukor volt itthon)kakukkfűvel és bazsalikommal, meglocsolom a mézzel és a fehérborral.Végül pici cirtomlét csepegtetek rá. Összefogom a papírt, mint egy batyut és bekötöm, hogy a sok finom alkotóelem fortyoghasson a sütőben. 180C°-on előmelegített sütőben 30 percig hagyom az ízeket kiteljesedni. Amikor kinyitom a batyut, olyan bódítóan kéjes illat árad szét, hogy az már durva.
A tálalásnál A palacsintára halmozok egy adag tejszínhabot majd a gyümölcsöket rákanalazom, meglocsolom az isteni kisült gyümölcslével, és kiélvezem minden pillanatát ennek a mennyei desszertnek.
Ez az isteni desszert méltó megkoronázása volt a névnapi ebédemnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése